Tidens gång

I sommar blir det Tyskland

tysklandDe senaste fem åren har jag och min sambo åkt med bil genom Europa. Sommaren 2014 besökte vi några övergivna platser utan att ha en tanke på att bilderna därifån skulle hamna på den här sajten. Intresset har tilltagit och nu har vi i stort sett finkammat Östergötland på ödehus.

I juli kommer vi ännu en gång åka genom Europa med bil. Då är det nästintill omöjligt att undvika Tyskland. Det är också ett land som innehåller en stor mängd övergivna guldkorn. Så här i efterhand kan man vara glad över uppdelningen i öst och väst. Framförallt i östra Tyskland finns fortfarande ruinerna av såväl nazismen som kommunismen. Hela militärbaser ligger obevakade insprängda i vegetationen. Möjligtvis finns där en skylt som säger “betreten verboten” (tillträde förbjudet). Men den är så sliten att den knappast kan tas på allvar.

I juli/augusti hoppas vi kunna presentera artiklar och foton från sanatoret i Grabowsee, barnsjukhuset i Weißensee, Spreepark, och Flugplatz Sperenberg and Kummersdorf. Samt nya och bättre foton från Beelitz-Heilstätten. Det var några exempel, totalt har vi 13 inplanerade stopp bara i närheten av Berlin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *